Pentru prima oara in viata mea mi-a iesit si mie buna pizza.Aluatul subtirel, usor crocant, fara a fi insa uscat.
deci....
Ingrediente pentru blat:
- 2 CANI APA CALDA
- 4 LINGURI ULEI MASLINE (merge si ulei de floarea-soarelui)
- 2 LINGURI OTET DE MERE (fragezeste)
- 2 LINGURITE ZAHAR
- 1 LINGURITA SARE
- 2 PLICURI DROJDIE USCATA PAKMAYA (2 x 10 gr)
- 1 KG FAINA (de preferat 650)
- 200 GRAME FAINA INTEGRALA (grau, secara, ovaz)
Am lasat-o la crescut intr-un lighenas, pana s-a facut frumoasa si umflatica.Apoi am facut bilute mici de coca, pe care le-am intins cu sucitorul.
Deasemenea am folosit tavile speciale pentgru pizza, care sunt gaurite pe spate.
Topping deasupra am pus:kaizer, cabanos, salam, porumb, ciuperci, cascaval, gogosari de la borcan taiati feliute subtiri.
Inainte de a pune toppingul, am uns foaia cu un suc de rosii picant pe care l-am facut pe loc, eu, in casa:
-am pus 3-4 catei de usturoi pisati in cateva linguri de ulei si i-am calit putin pe foc, intr-o tigaie.
-peste 2-3 min, am turnat deasupra 1 litru suc de rosii, piper alb, piper negru, cimbru, o foaie de dafin, ghimbir, oregano......ma rog ...orice condiment e bine venit!
-am fiert aceasta compozitie pret de vreo 10 minute pana a mai scazut putin si apoi am dat-o deoparte de pe foc.
-ulterior am uns foaia intinsa, groasa cam de 1 cm.
Simplu de facut la masina de paine, foarte gustoasa, daca aveti timp si chef sa o faceti in casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Zic şi eu că: