Aşadar, GOGOŞARI ÎN SOS TOMAT
Cantităţi:
- 5 kilograme gogoşari
 - un borcan de 800 grame de pastă de bulion
 - 1 cană apă
 - 1 cană zahăr
 - 1 cană ulei
 - 2 căni oţet
 - 1 lingură rasă de sare
 - nişte mărar uscat...atâta doar cât iei cu vârful degetelor....cand nu te lingi de arome
 - boabe piper...cât consideri că ar da gust
 - boabe muştar...tot aşa
 - frunze de dafin..cam 4 frunze mărunţite binişor în palmă
 - 2 linguri de miere de albine
 
Am spălat şi am curăţat de cotoare gogoşarii.I-am taiat felii.
Într-o cratiţă am pus toate ingredientele mai sus menţionate, mai puţin sarea, pe care o pun la sfârşit.  Totul a arătat ca o cremă.Am pus pe foc şi am dat într-un clocot.
Am pus cam 1/3 din gogoari şi i-am ţinut pe foc până au scăzut .Tot timpul i-am întors cu paleta.Când au fost bine opăriţi, i-am scos într-un alt vas.Aşa am procedat cu toţi gogoşarii până am opărit întreaga cantitate.
Între timp borcanele spălate şi bine scurse le-am băgat în cuptorul încins şi le-am sterilizat.
Am umplut borcanele cu feliile de gogoşari opărite, am pus peste ele şi sosul, am strâns bine capacele şi cam asta a fost tot.
Am îmboborojit ca pe nişte cocuţe borcanele între 2 perne mari....
Legenda zice că şi acum mai sunt acolo.....




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Zic şi eu că: