Am incercat, a iesit bun si ca sa nu pierd reteta postez aici exact ce si cum, insotita de pozele mele.
Ingrediente:
- 500 g faina(eu am folosit Grania...care intr-adevar crestea de nu se mai oprea.A curs din lighenas)
- 180 ml lapte
- 100 g zahar
- 3 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 100 g unt topit
- un praf de sare
- 7 g drojdie uscata(eu am folosit un cubulet de drojdie proaspata la 1/2 kg faina)
- 1 zahar vanilat
- arome (vanilie, coaja de lamaie)
# laptele, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau intr-un clocot, apoi se racesc la temperatura camerei
# galbenusurile se bat cu un praf de sare
# oul intreg se bate si el putin
# untul se topeste si se aduce la temperatura camerei
# punem toate lichidele (laptele, oul, galbenusurile, untul topit) in cuva masinii de paine
# adaugam faina si avem grija sa acoperim tot lichidul cu ea
# punem si drojdia, fara ca aceasta sa atinga lichid
Am selectat la programul 8(eu am MP Moulinex)
Am repetat procedura de framantare de 2 ori consecutiv.Am pus cate 1 kg de faina de fiecare data.Dupa framantare am scos coca intr-un lighenas.Am lasat sa creasca acolo .Apoi am umplut cu compozitia de nuca macinata, cacao, zahar si lapte.Plus rahat taiat cubulete.
A iesit suuper bun.O sa-l mai fac si la Paste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Zic şi eu că: